Попитахме изкуствен интелект как може да изглежда ново поколение Ford Mondeo


15 Nov 2023

Изкустевеният интелект започва постепенно да играе все по-осезаема роля в ежедневието ни. Дори доста по-голяма от това, което най-вероятно всеки от нас си представя. Просто защото не знаем каква част от визуалните и текстовите материали, с които се срещаме всеки ден, вече са дело на AI.

Решихме да видим как AI може да помага в автомобилната индустрия. Всъщност, знаем, че това вече се случва на доста нива - компаниите често използват изкуствен интелект, който да им помага в създаването на нови частични дизайни, например. Но нашата задача беше доста по-цялостна - помолихме един от съществуващите и най-усъвършенствани изкуствени интелекти да нарисува ново поколение на популярен модел.

Спряхме се на Ford Mondeo - автомобил, който вече не е в производство, но все още радва сърцата ни. "Поговорихме" си с AI и той ни предложи дизайна, който виждате по-горе за наследник на съществуващия до преди година и половина Mondeo. Резултатът? Не бихме се наели да коментираме чисто естетическата страна на нещата, тъй като тя е доста субективна. Но можем да кажем, че сме впечатлени от детайлността и изобретателността, която виждаме.

И, да - забелязахме, че на предния номер пише Mach E. Това беше самостоятелно решение на изкуствения интелект, а ние си го обясняваме с факта, че най-вероятно това виртуално ново Mondeo има изцяло електрическо задвижване, подобно на Mustang Mach-E.

Лукс от Китай!