Mondeo си отива, идва Evos


20 Apr 2021

На автосалона в Шанхай Ford официално представи новия си модел Evos, за който се смята, че ще наследи Mondeo за европейския пазар. Evos следва тенденцията, която видяхме и при Citroen C5X - да размива границите на класовете, като едновременно е кросоувър и комби.

Засега Ford не споделя повече подробности по темата, но според слуховете Evos е колата, която ще наследи Mondeo в гамата на марката. Evos идва с изцяло нов дизайн, донякъде вдъхновен от Mustang Mach-E. Прибиращите се дръжки на вратите вече пробиват и в по-масови модели, така че инженерите на Ford са решили да ги използват тук.

Интериорът е бомбастичен със 110-сантиметровият екран. Всъщност под общото стъкло се крият два екрана – стандартен 12,3-инчов и нов впечатляващ 27-инчов. Усещането е за дигитално табло по цялата широчина на колата. За да гарантира актуалността на системата, Ford предвижда онлайн обновявания без необходимост от посещение на сервиз.

Ford засега не разкрива какво е задвижването на Evos, но се очаква хибридна система, както и възможност за избор между няколко двигателя.

 

Много практичен и интересен!