Лас Вегас се завръща във Формула 1

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

16 Nov 2023

41 години след последното състезание в Лас Вегас, Формула 1 се завръща в меката на хазарта. Този път обаче уличното трасе е внимателно изградено по улиците на града, включително пред някои от най-известните казина, докато през 1982 г. трасето е прекарано през гигантския паркинг на казиното и хотел Caesars Palace.

 

В събота от 22:00 местно време (да, състезанието ще бъде не в обичайния си ден неделя, а в събота заради европейските зрители, които ще го гледат в неделя сутрин, 8:00 българско време) пилотите ще направят 50 обиколки по дългата 6,2 км писта.

Светлинното шоу в сряда вечер вече предизвика сериозен интерес, като пилотите бяха представени на публиката в стила на “Игрите на глада”. Това не допадна особено на световния шампион Макс Верстапен и някои от колегите му. Пилотът на Red Bull призна, че се е чувствал като клоун. Други от пилотите обаче защитиха атрактивното представяне, като сред тях беше Фернандо Алонсо, според когото Лас Вегас “заслужава подобно шоу”. Шоуто включваше дузина двойници на Елвис Пресли, които посрещнаха пилотите, много светлини и фойерверки. Повечето отбори имат специални цветове за болидите, много от пилотите също са с нов дизайн на каските.

Трасето преминава край най-голямата сферична конструкция в света (“Сферата”), която цялата грее в диодни светлини и реклами. По време на тренировките и състезанието, обаче, по нея няма да има червени, жълти и сини цветове, за да не се разсейват и бъркат пилотите с основните цветове на предупредителните флагове.

Ето и кога може да гледате Формула 1 в Лас Вегас (по българско време): 

петък, 17 ноември: 6:30 – 7:30 Първа свободна тренировка

петък, 17 ноември: 10:00 – 11:00 Втора свободна тренировка

събота, 18 ноември: 6:30 – 7:30 Трета свободна тренировка

събота, 18 ноември: 10:00 – 11:00 Квалификация

неделя, 19 ноември: 8:00 Състезание

 

Лукс от Китай!