Honda представи новите CR-V, ZR-V и електрическия e:Ny1 в България

  • 4 снимки 4 снимки

24 Nov 2023

Месец преди Бъдни вечер, Honda показа своя коледен подарък. Японската марка представи официално в България три нови модела - шестото поколение CR-V, първия по рода си ZR-V и електрическия e:Ny1. Автомобилите са вече в продажба като първи наличности се очакват в началото на следващата година.

Всъщност, поръчки за новия CR-V в България се приемат от октомври месец тази година. Най-популярният SUV модел на фирмата се предлага у нас на цена от 92 990 лева и ще бъде достъпен само с хибридни задвижвания. Изложеният в шоурума на Бултрако - официален вносител на Honda за България - експонат има цена от 111 580 лева с ДДС.

Подобно на останалите пазари в Европа, новият CR-V влиза в продажба като пълен хибрид със системата e:HEV или за първи път и като плъг-ин хибрид (e:PHEV), но моделът с кабел ще се появи на по-късен етап. И двата варианта са с 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване, работещ по цикъл на Аткинсън. Външно ще се отличават по характерната за всеки от тях радиаторна решетка.

По-малкият ZR-V също е хибриден кросоувър, който разполага с 2-литров бензинов двигател, работещ по цикъла Аткинсън. Цените започват от 84 990 лева с ДДС, а изложеният в шоурума на Honda експонат е с цена от 89 580 лева с ДДС.

Накрая, но не и на последно място - странният за произнасяне e:Ny1. Това е вторият електрически автомобил в гамата на Honda и у нас той ще се продава на цени от 97 990 лева с ДДС. Захранването с електрическа енергия идва благодарение на 68,8-кВтч батерия, която е достатъчна за пробег до 412 километра с едно зареждане. Мощността на електрическия мотор е 204 к.с.

Лукс от Китай!