Новата Honda CR-V само като хибрид и с цена от 92 990 лв. в България


04 Oct 2023

Шестото поколение на Honda CR-V е вече на българския пазар. Японският SUV ще се предлага у нас на цена от 92 990 лева и ще бъде достъпен само с хибридни задвижвания.

Подобно на останалите пазари в Европа, новият CR-V влиза в продажба в България като пълен хибрид със системата e:HEV или за първи път и като плъг-ин хибрид (e:PHEV). И двата варианта са с 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване, работещ по цикъл на Аткинсън. Външно ще се отличават по характерната за всеки от тях радиаторна решетка.

Версията със система e:PHEV използва същите олекотени електротомотори, с каквито функционира и познатата ни вече технология e:HEV. Тя ще е способна да изминава 82 км само в електрически режим, достатъчни да покрият повечето всекидневни градски пътувания. 100-процентов заряд на високоволтовата батерия е постижим в рамките на 2,5 часа при температура на батерията 25 градуса, съобщават японците.

Вариантът e:HEV е усъвременена и усъвършенствана разработка на спечелилата награда система, дебютирала с хечбека Civic. Високоволтовата литиево-йонна батерия и двата компактни, олекотени електромотора са комбинирани с бензинов двигател, като цялата система с лекота превключва между режим на двигател с вътрешно горене, електрически и хибриден.

Лукс от Китай!