Този нов китайски електромобил ще следи здравословното ви състояние

  • 18 снимки 18 снимки

28 Nov 2023

Skyworth Skyhome. Едва ли до момента сте чували името както на компанията, така и на модела. Този автомобил се появи преди само няколко дни и към момента изглежда като един от най-иновативните продукти на китайската автомобилна индустрия. Защо?

Защото, например, разполага с технологии, които не са ни много познати. Skyworth казва, че интелигентните гласови възможности на автомобила надхвърлят очакванията, като разполагат със способността да „слушат, говорят, виждат, разпознават, разбират и мислят“. Още по-впечатляващо е, че системата включва и интелигентна безконтактна технология за наблюдение на жизнените показатели, която трябва да разпознава рисковете за здравето в много ранни етапи на различни заболявания. 

Фирмата, отговорна за създаването на електрическия седан, казва, че колата има нещо, което нарича Ten Smart Butlers. Това е технология, базирана на AI алгоритми, предоставяща набор от функции, вариращи от предприемачески насоки до емоционална подкрепа. Да, не се шегуваме. А за огромния телевизор за пътуващите отзад дори няма да говорим - вече сме го виждали при новото BMW Серия 7.

Skyworth също инвестира сериозно окачването, като твърди, че новият електрически седан има едно от най-модерните въздушни окачвания в индустрията. То разполага с предна ос с двойни напречни носачи, задна ос с пет звена от алуминиева сплав и перфектно балансирано съотношение на натоварване между двете оси от 50:50.

Първото Revuelto в България!