Новият кросоувър на Alfa Romeo ще се казва Brennero


07 Dec 2023

Alfa Romeo пуска загадъчни тийзъри за своя малък нов кросоувър от известно време, но новият такъв е може би най-същественият досега. Легендарният италиански автомобилен производител се обърна към социалните медии, за да сподели кратък клип със следния надпис: „Може би сме го знаели през цялото време“. Той се позовава на всички слухове за модела от B-сегмента, който досега условно наричахме Brennero. Що се отнася до самото видео, то включва няколко GPS координати, един от които допълнително загатва за името на модела.

 

 

Докато някои от GPS координатите сочат към музея Arese, пистата Balocco и прохода Stelvio, четвъртият е за прохода Brenner. Дълъг малко почти 50 километра, това е един от най-ниските проходи в Алпите и минава от Щерцинг (в Южен Тирол в Северна Италия) до Инсбрук (столицата на западната провинция Тирол на Австрия). По-големите модели Tonale и Stelvio на Alfa Romeo също са кръстени на планински проходи в Алпите, така че е логично новият член да следва същата стратегия.

Планиран да дебютира в началото на 2024 г., новият малък кросоувър по същество ще бъде версията на Alfa Romeo на Jeep Avenger и Fiat 600. Тези два модела се продават предимно като електромобили, но се предлагат и с трицилиндров бензинов двигател. Brenero ще стане първият електромобил на Alfa.

Лукс от Китай!