Alfa Romeo възражда легендарно име за новия си кросоувър


15 Dec 2023

През април 2024 г. в Милано Alfa Romeo ще разкрие пред света новия си кросоувър. Той ще се предлага и в 100% електрическа версия и ще носи името Milano, отдавайки почит към града, където всичко за марката започва на 24 юни 1910 г.

С модела Milano марката се присъединява с ново предложение към B-сегмента, което напълно въплъщава благородния италиански спортен дух на Alfa Romeo. Първият 100% "електрически спортен градски автомобил", както марката нарича малкия кросоувър, ще олицетворява и нова врата към света на Alfa Romeo за алфистите и всички, които очакват завръщането на марката в сегмента.  

Малко неща бележат идентичността на автомобилния производител повече от неговото лого. От 1910 г. емблемата на Alfa Romeo включва два от символите, които идентифицират Милано: кръстът - историческият символ на столицата на Ломбардия, и змията Biscione - герб на благородническата фамилия Висконти и един от най-емблематичните символи на града. В продължение на повече от 60 години (1910 – 1972) името Milano присъства в долната част на логото. През 1918 г. той е придружен от акронима „A.L.F.A.“ (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili), а след това от 1919 г. - от „ALFA ROMEO“. 

Лукс от Китай!