Cybertruck вече се продава в Русия, ето на какви цени спрямо САЩ

  • Галерия от 3 снимки Галерия от 3 снимки

15 Dec 2023

Преди няколко дни ви показахме разликата в цените на новото BMW Серия 5 (G60) в Русия и Германия. На руския пазар вече се продава и дългоочакваният пикап на Tesla. Първите бройки от Cybertruck се транспортират в момента към Руската федерация, като те са предварително платени след поръчка от местни автокъщи.

Заради забраните за директен внос на европейски, американски и други марки автомобили в Русия местните дилъри доставят всякакви нови и стари модели чрез т.нар. паралелен внос през трети страни.

Новият Cybertruck е поредният пример за безпроблемно заобикаляне на санкциите на Запада. Но подобно на BMW 520d xDrive цената му е значително по-високата от тази в Европа и САЩ.

В Щатите цената на Tesla Cybertruck със задно предаване започва от 61 хил. долара, но той ще се продава едва през 2025 г. Втората версия е с два електромотора и AWD, струваща в САЩ най-малко 80 хил. долара (142 хил. лв.). Най-скъп е вариантът Cyberbeast с три електродвигателя, чиято цена тръгва от 100 хил. долара (178 хил.лв.).

За сравнение в Русия Cybertruck с два двигателя е се продава за 13,75 милиона рубли или обърнато по днешния курс това прави 273 491 лв. Разликата е увеличение с 131 хил. лв. спрямо цената в САЩ.

Cyberbeast се предлага в Русия за 17 милиона рубли или 338 135 лв. Оскъпяването на топ версията, заради паралелния внос, възлиза на около 160 000 лв.

Лукс от Китай!