Срещу 54 евро на месец ще можете да си купите електромобил във Франция


18 Dec 2023

Новият Citroen e-C3, един от най-евтините електрически субкомпактни модели в Европа, ще бъде наистина достъпен за някои от клиентите във Франция. Благодарение на подкрепената от правителството инициатива за „социален лизинг“, целяща да даде на семействата с ниски доходи достъп до електрическа мобилност, e-C3 ще може да се купи само за 54 евро на месец при 3-годишен договор без първоначална вноска.

Citroen e-C3 беше представен през октомври с един електрически мотор, произвеждащ 111 к.с. и 44 кВтч LFP батерия, предлагаща пробег от 320 км. Френското супермини има обявена начална цена от 23 300 евро, а Citroen ще пусне още по-евтина версия през 2025 г. с пробег от 200 км и цена от 19 990 евро. Специалната оферта за лизинг е за версията с по-дълъг обхват и ще бъде налична от 1 януари 2024 г., като останалата част от сумата ще бъде осигурена от държавата.

Citroen e-C3 е един от осемте модела Stellantis, включени във френската програма за „социален лизинг“. Според френското издание L’argus някои от цените, специално за Opel Mokka Electric, Opel Corsa Electric и Citroen e-C4, включват цената на домашното зарядно устройство, но не и таксата за инсталиране.

Лукс от Китай!