Турската полиция се похвали със супер патрулки за 3,5 млн. долара

  • 5 снимки 5 снимки

28 Dec 2023

Турските власти наскоро задържаха Хакан Айик, известен лидер на престъпна групировка и предполагаем вносител на наркотици в страната, който си спечели прозвището „най-търсения човек в Австралия“. При акцията са конфискувани 23 луксозни возила. Сега те са превърнали в полицейски коли, като паркът включва някои наистина забележителни машини от марки като Ferrari, Bentley и Porsche. Общата им стойност е около 3,5 милиона долара.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая сподели рекламното видео в личния си акаунт в социалните медии заедно с подробна информация за ситуацията. В публикацията си той заявява, че „23 превозни средства бяха конфискувани в резултат на успешните операции, проведени от нашето полицейско управление в Истанбул срещу организирани престъпни групировки. След решението на съда тези автомобили бяха предадени на нашата полиция."

 

 

Според Daily Telegraph всички тези коли са резултат от арестуването на Хакан Айик, трафикант на наркотици от Сидни, Австралия. Съобщава се, че той ръководи велосипедна банда, наречена Comanchero, която се занимава с дистрибуция на наркотици. 

Лукс от Китай!