Още един квартал в София обсъжда зелена зона


03 Jan 2024

В момента тече процедура по обществено обсъждане на проекта за въвеждане на зелена зона за паркиране в още един квартал в София. Става дума за кв. "Гоце Делчев", където платеното паркиране би трябвало да обхване пространството от бул. „България“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „П. Ю. Тодоров“, Перловска река (вкл. бл. 261) и бул. „Тодор Каблешков“.

Пълното представяне на проекта е планирано за 16 януари тази година от 18:30 часа в 104-то училище. По-интересното е, че обсъждането ще бъде излъчвано на живо по Facebook, съобщава Сега.

"Отворен е прозорецът за събиране на мнения. Може да го направите на обсъжданията, но по-лесно е да ни пишете и да изпратите становища, предложения, корекции на деловодство или на triaditza@triaditza.org - и двата метода са официални и ще получите входящ номер. Това, впрочем, е и гаранция, че мнението ще бъде отчетено, тъй като, например, социалните мрежи не са официален способ за сезиране", oбяви във Facebook Димитър Божилов, кмет на район "Триадица" в София.

"Целият квартал ще бъде една подзона, което означава, че със заплатена електронна винетка живущите ще могат да паркират навсякъде в “Гоце Делчев”. 

Лукс от Китай!