За трета поредна година: Opel Corsa е най-продаваният малък автомобил в Германия

  • 2 снимки 2 снимки

09 Jan 2024

Opel Corsa успешно защити титлата си на най-популярния малък автомобил в Германия. Според официални данни, публикувани от Федералната служба за автомобилен трафик (KBA), Corsa е най-продаваният автомобил във В сегмент за трета поредна година. Общо новите регистрации възлизащи на почти 54 000 броя гарантират, че малката кола от Рюселсхайм заема първото място в своя сегмент. Това представлява увеличение от около 7 процента в сравнение с 2022 г. и също така, че регистрациите на Corsa са достигнали най-високото си ниво след рекордните от 2016 г. Според предварителните вътрешни резултати всяка четвърта новорегистрирана Corsa е електрически Opel Corsa Electric.

Във Великобритания Vauxhall Corsa остава също толкова популярна и е най-продаваното супермини за трета поредна година, според данните за регистрация на нови автомобили за 2023 г., публикувани от Обществото на производителите и търговците на автомобили (SMMT). С 40 816 продадени бройки, Corsa не само доказа, че е най-популярното супермини на пазара през 2023 г., но също така е третият най-продаван автомобил в страната като цяло, като изпреварва втория най-продаван модел в сегмента с 55,5% (14 568 коли).

От премиерата си през 1982 г., над 14,5 милиона бройки от модел Corsa са продадени по целия свят. Миналата година Opel пусна новото издание на бестселъра – носещ отличителното лице на марката - Opel Vizor, интуитивен дизайн на кокпита, нова Intelli-Lux LED® Matrix Light и множество други топ технологии. Читателите на престижното автомобилно издание auto motor und sport присъдиха наградата  „autonis“  на Corsa, която бе обявена за „Най-добър нов дизайн на 2023 г.“ в категорията „Малък автомобил“.

Патрик Дингер, ръководител на Opel в Германия, заяви: „Нашата Corsa продължава да е водеща в B сегмента и представлява важна основа за броя продажби и регистрации на автомобили в Германия. Това показва че в тези времена на трансформация, имаме правилния подход към нашите клиенти и отговаряме на тяхните изисквания и предпочитания с нашите Corsa и Corsa Electric. Тази година ще продължим посоката си към преобразуването ни в чисто електрическа марка, като ще предложим поне един електрически модел във всяка автомобилна линия. Наследникът на Crossland и новият Grandland също ще се предлагат с чисто електрическо задвижване

Лукс от Китай!