Вижте как EQG се върти на място в Лас Вегас

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

12 Jan 2024

Mercedes е много близо до премиерата на електрическата G-класа. Компанията докара четири прототипа на новия EQG в Лас Вегас по време на CES, за да демонстрира различни функции на колата, включително завиването на място като танк, което е възможно само при версиите с четири електромотора.

 

Доколко тази функция би ви била полезна при измъкване от калта е спорно, но това не пречи на EQG да е много ефектен. Разбира се, виждали сме и други електромобили с четири електромотора да правят подобно упражнение (Rivian R1T), но в крайна сметка Rivian не остави тази функция в серийния вариант, докато Mercedes очевидно смята да го направи.

Засега няма конкретни данни за модификациите на EQG, но най-мощната версия ще има над 600 к.с. и ще минава 500 км с едно зареждане на своите литиево-йонни батерии със силициеви аноди, което е изключително впечатляващо, като имате предвид, че Mercedes почти не промени ръбатата каросерия на конвенционалните версии, така че на практика това ще е най-аеродинамичната кутия за обувки, която ще видите на пазара за електромобили…

 

Лукс от Китай!