След 516 хил. км - този Mercedes C180 отива за скрап с оригинален съединител


15 Jan 2024

Първото десетилетие на новия век не беше сред най-успешните за Mercedes-Benz, особено що се касае до качеството на продуктите на марката. Това със сигурност не важи за модела C-класа обаче, като скорошен продължителен тест показа на какво е способен такъв автомобил при правилна поддръжка.

Колегите ни от Auto Bild приключиха най-дългия тест в историята си, изминавайки точно 516 286 километра с този бял C180 с първа регистрация 4.12.2007 година. С други думи, регистриран е точно в периода, в който марката имаше големи проблеми с ръждата и електрониката.

C180 има 1,8-литров бензинов компресорен мотор с относително скромните за Mercedes 156 к.с. Редакторите на изданието хвалят агрегата, че е останал тих и със спокойна работа на практика до последните километри. Как настъпва краят на теста? Със скъсването на един пистов ремък.

Какво е състоянието на автомобила след пълното му разглобяване? Изследването на Auto Bild показва, че големи части от мотора, като колянови вал и цилиндрите, са определено способни и на още пробег. Трансмисията не превключва перфектно, но определено може да издържи още. А съединителят е този, който е поставен в завода.

Вижте пълния тест на Auto Bild на този линк.

Лукс от Китай!