Alfa Romeo отбелязва две годишнини през 2024 г.

  • 3 снимки 3 снимки

18 Jan 2024

Alfa Romeo започва 2024 г. с отбелязване на две много важни годишнини. Тази година е 70-ата за Giulietta Sprint, представена през 1954 г., както и 50-тата за 1974 г. Alfetta GT. Два много обичани и успешни модела, които разказват историята на две запомнящи се епохи - необикновени времена в италианската автомобилна история.

За да отбележат случая, творците в Alfa Romeo Centro Stile създадоха две нови лога, нарочно представени в началото на годината. Тяхната цел е да подкрепят клубните и маркови събития през 2024 г., превръщайки ги в емблеми на почитта, която алфистите ще отдадат на два автомобила, заемащи полагащото им се легендарно място на икони на функционална красота и благороден италиански спортен дух.

Отличаващи се с минималистични и елегантни линии, двете лога възпроизвеждат чертите на двата автомобила, украсени за случая с техния подпис, със същия шрифт като върху каросерията им. Датите на честванията допълват почитта. Alfa Romeo Centro Stile предлага и двете емблеми в гама от цветови решения, за да ги направи изключително функционални за различни приложения.

Музеят на Alfa Romeo в Арезе вече е насрочил две събития за отбелязване на тези големи годишнини. Контекстът е Backstage, поредица от лекции, започнати през 2018 г., за да се изследва историята на Alfa Romeo, като се използват непубликувани материали и атестации от историци, дизайнери, тестови пилоти и механици, които са играли активна роля или са имали задълбочени познания за тези автомобили или за проектите, свързани с тях.

В неделя, 5 май, светлината на прожекторите ще бъде насочена към Alfetta GT, като редът на Giulietta идва на 2 юни. Лекциите ще се проведат в зала Giulia на музея, предшествани от парад, на който са поканени собствениците на тези специфични модели на Alfa Romeo. 

Лукс от Китай!