Opel възражда името Frontera за флагмански електрически SUV


24 Jan 2024

Opel обявява завръщането на името Frontera през 2024 г. Името ще носи напълно нов SUV модел на марката, който ще бъде представен по-късно тази година. Това ще бъде първият автомобил на германската марка, който носи новата емблема на Opel „Blitz“. Frontera ще се предлага като акумулаторно-електрическо превозно средство още при старта на производство.

Изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл коментира: „Името Frontera идеално подхожда на нашия нов вълнуващ SUV модел. Той ще има уверен характер и ще бъде позициониран точно в най-ключовия сегмент на пазара на автомобили.“

Новият Opel Frontera ще разполага с достатъчно пространство и функционалности, като по този начин ще допадне както на клиентите с активен начин на живот, така и на семейства, коментират от марката. Електрическата версия, заедно с лансирането на изцяло електрическия модел от следващото поколение Grandland, което също се очаква през тази година, ще отбележи важен момент в прехода на марката от Рюселсхайм по пътя към превръщането ѝ в изцяло електрически бранд. Стремежът на Opel е да предложи минимум един вариант с електрическо задвижване на батерии във всяка автомобилна линия.

Повече снимки и информация за новата Frontera се очакват през следващите седмици.

Лукс от Китай!