Dacia представи Sandrider, колата за “Дакар” 2025

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки

30 Jan 2024

Dacia представи колата си за сезон 2025 г. в Световния рали рейд шампионат, включително рали “Дакар”. Макар колата да е разработена в тясно сътрудничество с Prodrive (Льоб и особено Ал Атия не бяха особено доволни от здравината на тазгодишния Hunter), то тя е напълно различна от машината, която Льоб и Ал Атия караха допреди две седмици.

От Prodrive са помагали с баланса на масите, свалянето на центъра на тежестта и системата за охлаждане. Двигателят на Renault (всъщност брандиран като двигател Infiniti) е 3-литров V6 и ще се зарежда със синтетично гориво от Aramco. Румънската марка ще участва в “Дакар” и в рали рейд шампионата поне три години.

 

Шеф на отбора е Тифани Иснар, а трети пилот е друга дама – 8-кратната участничка в “Дакар” Кристина Гутиерес Ереро.

Sandrider официално има 360 к.с. и 539 Нм, използва 6-степенна последователно наредена автоматична скоростна кутия и разчита на двойно предаване.

Dacia не просто ще участва в състезанието. Амбицията на целия концерн зад гърба на румънската марка е да се бори за победата от първото участие в “Дакар” и осигуряването на подписите на Ал Атия и Льоб е доказателство за това.

Dacia Sandrider ще дебютира в състезания през октомври тази година в рали “Мароко”.

 

Лукс от Китай!