MINI приключва с тестове на чисто нов модел в гамата си

  • 4 снимки 4 снимки

31 Jan 2024

До световната премиера екипът на MINI Aceman има една задача: тестове, тестове, тестове. По пътя към серийното производство сега новият модел трябва да се докаже при изключително високи температури по песъчливи пустинни пътища.

С дължина от 4 075 мм, широчина от 1 754 мм и височина от 1 495 мм, MINI Aceman заема позицията между MINI Cooper и MINI Countryman. Третият индивидуален модел в новото напълно електрическо семейство на MINI е оборудван с четири врати и голям заден капак. Интериорът му предлага място за петима пътници.

След като MINI Aceman вече приключи успешно тестове на студ на Полярния кръг, кросоувърът завършва последните си тестове в пустинята при силно слънце и жега. В допълнение към класическите характеристики като динамика на управлението и комфорт при шофиране, тестовият екип обръща специално внимание на взискателните аспекти на електрическия автомобил. За тази цел климатизацията и зареждането, както и охлаждането на батерията, задвижването и управляващите блокове се тестват интензивно при температури до 50° по Целзий в прашния пустинен пясък.

Новото MINI Aceman ще се предлага само като напълно електрически автомобил. Батерията му е с капацитет 54,2 кВтч. Благодарение на концепцията за чисто електрическо задвижване, пъргавият кросоувър от MINI заема малко място на пътя и предлага високо ниво на комфорт и гъвкавост. Дизайнът на новоразработения модел отговаря на основния принцип на марката: много вътрешно пространство при възможно най-малки външни размери, пъргави динамични характеристики и ефективен разход на енергия. Това се дължи на функционалният двуобемен дизайн с къси надвеси. Той осигурява максимално пространство за петима пътници и багаж върху минимална площ.

Лукс от Китай!