MINI Aceman е шареното бъдеще без ДВГ

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

27 Jul 2022

MINI е първата марка на концерна BMW Group, която напълно скъсва с двигателя с вътрешно горене. Това ще е съчетано със съвсем нов дизайн на моделите. За първи път виждаме този нов дизайн в колата от снимките тук. Казва се Aceman и всъщност показва нов малък кросоувър, който ще запълни нишата между стандартния хеч MINI и големия Countryman. Нещо като стария Paceman, но с пет врати и без “P” в името.

 

4-метровата количка е съвсем малко по-дълга от стандартния хеч MINI. Светещата предна решетка и футуристичният интериор вероятно няма да стигнат до серийно производство, за разлика от електрическото задвижване. Засега подробности за него липсват, но очакваме Aceman да не се предлага с нито един ДВГ, когато излезе на пазара през 2024 г. Според някои техниката ще бъде същата като в BMW iX3, което не звучи лошо: 286 к.с. и 400 Нм, съчетани със 74-киловатчасова батерия.

 

Интериорът е високотехнологичен, като акцент е кръглият OLED екран, базиран на Android. Всъщност хитра идея е видеото да не се ограничава само до въпросния кръгъл екран, а да се излива върху цялото арматурно табло. Разбира се, няма и помен от естествена кожа или други застрашаващи планетата материали, всички тапицерии са от рециклирани материали и са по-зелени от игуана.

 

Очевидно Брекзит не се е отразил на MINI, след като Aceman включва още повече детайли на тема Union Jack, включително багажникът на покрива.

Въпросът е само един. Харесва ли ви това бъдеще!?

 

 

Първородната Godzilla!