Новият Ford Mustang вече е в Европа с 5-литров V8

  • 4 снимки 4 снимки

02 Feb 2024

Новото поколение Ford Mustang вече е на европейска земя. Новият Mustang идва с впечатляващ динамичен дизайн и преобразен за дигиталния свят. Съдейки по наличната към момента официална информация от производителя, спортният автомобил ще се предлага само с 5-литров атмосферен V8 двигател на Стария континент.

Мощният мотор носи в сърцето си истинския американски V8 дух. Интегрираната двойна система за всмукване на въздух осигурява по-ефективно „дишане“ на двигателя, гарантирайки бързи реакции при всяко натискане на педала за повече ускорение. Новата активна изпускателна система не само подобрява производителността, но и преобразувa звука на двигателя в зависимост от обстановката. Това означава, че можете да се насладите на тихо и спокойно шофиране в градски условия без да нарушавате спокойствието на околните, но също така и да усетите пълната мощ на звука и мотора по извънградски път.

Шестте режима на шофиране регулират поведението на автомобила, независимо дали става дума за повече увереност при мокра настилка, за повече адреналин при завой или за разгръщане на пълния потенциал при представяне на състезателната писта. Можете да избирате режими Normal, Sport, Slippery, Drag и Track6, както и възможност за персонализиране на настройките.

Стандартният пакет Performance дава на водачите истинско усещане за контрол на пътя или на пистата. Спирачните апарати Brembo зад 19-инчовите алуминиеви джанти осигуряват постоянна производителност, а диференциалът с ограничено приплъзване намалява превъртането на колелата за по-добро сцепление - особено при завиване. Допълнителното опционално окачване MagneRide следи пътните условия хиляда пъти в секунда и регулира настройките, за да осигури възможно най-добър контрол и комфорт.

Благодарение на дигитализираното предно табло и 13,2-инчовият централен екран, шофирането на новият Mustang създава усещане за управление на реактивен самолет, казват от Ford. Софтуерът Unreal Engine поддържа интерактивни анимирани графики, които шофьорът може лесно да избира и променя само чрез докосване или плъзгане по екрана. Ford удвоиява изчислителната мощност на информационно-развлекателната си система SYNC 4 за новия Mustang като системата се адаптира, за да покаже функциите, които всеки водач използва най-често. Интеграцията на смартфон за Apple CarPlay и Android Auto вече е вече безжична. 

Засега няма информация за цените на новия Mustang. Припомняме, че предшественикът все още се продава в България със стартова цена от 124 000 лева.

Лукс от Китай!