Китайската марка Voyah достави първия си автомобил в България


05 Feb 2024

Преди около половин година ви съобщихме новината, че китайската премиум марка Voyah планира навлизане на българския пазар. Вече е факт и първата доставена кола на фирмата, като за нея от Voyah се похвалиха в социалните мрежи.

Машината е бял SUV с името Free. Бройката е доставена от дилърството на марката в Стара Загора. В коментар под публикацията във Facebook новият собственик казва, че колата напълно е покрила очакванията му.

Voyah е производител на автомобили, специализиран в проектирането и разработването на електрически превозни средства от премиум сегмента. Това е луксозното подразделение на китайския държавен автомобилен производител Dongfeng Motor Corporation, който също продава автомобили у нас. 

Първите автомобили Voyah в глобален план бяха доставени на клиенти в Китай през месец август 2021 г. До края на годината на клиентите са предадени 6791 електрически автомобила, 3330 от тях само през декември. Към края на 2021 година Voyah успява да увеличи чувствително производството си. А през януари 2022 г. беше произведен 10-хилядният автомобил Voyah.

Лукс от Китай!