Този китайски всъдеход с 1000+ к.с. ще струва около 140 000 евро в България

  • 3 снимки 3 снимки

12 Mar 2024

Още през ноември миналата година ви съобщихме за задаващия се много интересен нов автомобил за българския пазар с произход Китай. Това е електрически всъдеход на марката M Hero, която е нишов производител на електрически високопроходими автомобили. От вносителя на бранда в страната ни разбираме, че цената на машината с пълно оборудване ще бъде "около 140 000 евро". 

Какво получавате срещу тази сума? Показателите на автомобила са впечатляващи. В зависимост от конфигурацията, задвижването ще бъде поверено на три или четири електрически мотора, а захранването им с електрическа енергия ще идва от 142.7-кВтч батерия или далеч по-малка 65.9-кВтч батерия за версията с три мотора. Важно е да уточним, че тримоторната версия разполага и с двигател с вътрешно горене, което на практика означава, че е plug-in хибрид.

Китайците обещават пробег с едно зареждане на чисто електрическата версия от над 450 км по WLTP. Мощността пък е 1088 к.с., които са достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч в рамките на 4,2 секунди.

Лукс от Китай!