Някой може ли да каже на китайците, че това беше шега?

  • Галерия с девет снимки на суперлуксозния китайски ван Галерия с девет снимки на суперлуксозния китайски ван

19 Nov 2021

Пред вас е новият Voyah Dreamer. Voyah е нова китайска луксозна автомобилна марка, част от концерна Dongfeng, един от четиримата големи в китайската автомобилна индустрия. А моделът Dreamer е изцяло нов ван, едва вторият модел на компанията, след кросоувъра Free.

Честно казано, освен гигантската предна решетка, която до абсурдност напомня на шегите с бъбреците на BMW, Dreamer има и други причини да ни вълнува. На пръв поглед той е доста скучен, сравнително голям (5,32 м) ван, който ще се предлага като изцяло електрически и като плъгин хибриден модел.

Точно електрическото задвижване е интересно. Очаква се Voyah да потвърди забележителни за семейно превозно средство характеристики – малко под 700 к.с., 1040 Нм и 88-киловатчасова батерия. С подобна мощност и двойно предаване Dreamer спокойно може да бие повечето Porsche-та на драг и определено представлява интересен автомобил за прибиране на наследниците ви от училище. Всъщност вътрешността разкрива, че Voyah Dreamer по-скоро ще служи за луксозен шатъл за бизнес цели, отколкото за втората кола в семейството.

Интериорът повече се доближава до този на Rolls-Royce, отколкото до общоприетата представа за семеен ван. Четирите индивидуални кресла разполагат с внушителни настройки за глезене на пътниците, включително масаж, подгряване и охлаждане.

Лукс от Китай!