Над десет разбити коли за една нощ на буферен паркинг на метрото!


22 Feb 2024

Потърпевши съобщават в социалните мрежи, че в началото на тази седмица (19-20 февруари 2024 г.) над десет коли са осъмнали с разбити прозорци на буферния паркинг при метростанция “Мизия” в квартал Овча Купел в София. Пострадали коли има и на паркинг в близост. Един от потърпевшите, цитиран от “24 часа”, твърди, че полицията не е проявила особен интерес и дори не е направен оглед. 

В групата във Facebook на квартал Овча Купел (откъдето са снимките) открихме снимки на поне четири разбити коли, като според участници в групата пострадалите коли са над десет. Всички те са със счупени прозорци и следи от тършуване в автомобила, като от коментарите се разбира, че в повечето случаи нищо не е откраднато, т.е. може би става въпрос за вандалска проява, а не за грабеж. Коментарите, както може да си представите, са най-разнообразни – от обвинения тип “не им купуват гаражите и така си вдигат цените” до обичайното “като не е от София защо е паркирала тук” и дори публикуване на снимки на хора, за които се твърди, че са отговорни за случилото се… Сред коментиращите има и такива, които припомнят за предишни подобни среднощни акции с изпочупени коли, пак от квартал “Овча Купел”.

Както и преди сме писали, в “Овча Купел” подобни случаи съвсем не са рядкост, а потърпевшите споделят за “нулев интерес” от страна на полицията и районния кмет.

Първото Revuelto в България!