Rocket 1000 е най-мощният Brabus, създаван някога


22 Feb 2024

Brabus по принцип няма коли с ниска мощност, но това тук е бая напомпано дори по техните луди стандарти! Казва се Brabus Rocket 1000, като последната част от името отговаря на броя коне под предния капак. Иначе по същество е силно напомпан Merc-AMG GT 63 S E Performance. Кола, която сме карали и в нито един момент не се усещаше като нещо, на което му липсва мощност. 

 

Чудовищният тунинг пакет на Brabus ще бъде изпълнен върху едва 25 автомобила, така че Rocket 1000 ще си остане доста ексклузивно природно бедствие.

Противно на обичайните тунинг пакети, тук говорим не просто за електронни стероиди, а за съвсем сериозна инженерна работа. 4-литровият V8 е раздут до 4,4 литра. Монтирани са нови колянов вал, бутала, очевидно по-мощни турбини, както и подсилена стоманена изпускателна система. Наложило се е въртящият момент, достигнал 1250 Нм, да бъде електронно ограничен на 1050, за да може скоростната кутия да издържи. Все пак това не е максималният въртящ момент на колата, а само на осмака. Когато прибавите силата на електромотора, системната мощност достига 1820 Нм, които съответно са ограничени електронно на 1620 Нм.

Дори така ускорението до 100 км/ч се случва за 2,6 секунди, а максималната скорост достига териториите, в които сме свикнали да ловуват коли с кончета, бикове или другите кончета по емблемите – 316 км/ч – отново електронно ограничена.

Цялото това изобилие от мускули е опаковано в подходяща дреха – карбоновите детайли разширяват купето с 6,7 см, а новото окачване сваля и повдига колата с 2 см, в зависимост от това колко неравна е настилката, по която се движите. На предния мост са монтирани 21-инчови, а на задния – 22-инчови ковани джанти Brabus Monoblock P.

 

Интериорът е изцяло въпрос на личните ви вкусове и финансови възможности, но предложеният на снимките вариант изглежда повече от добре, като бродираните 77-ици са препратка към годината на основаване на тунинг студиото.

Лукс от Китай!