Това рядко Peugeot има 7 места, турбо мотор и се продава

  • 10 снимки 10 снимки

12 Mar 2024

Седемместните автомобили отдавна не са толкова разпространени, колкото бяха преди десетилетия. Или по-точно - отдавна не са точно това, с което бяхме свикнали, а именно основно големи и просторни ванове. SUV колите успяха да изземат и тази функция с времето, но ние поглеждаме с носталгия към началото на 90-те години на миналия век към един наистина рядък 7-местен автомобил.

Става въпрос за Peugeot 505. В случая говорим за просторно комби с три реда седалки, което се продава в доста оригинален вид от собственик в Нидерландия. Под предния капак откриваме 2,2-литров турбо бензинов мотор с интеркулер, който генерира 165 к.с. Трансмисията е автоматична. Автомобилът е произведен във Франция, но е бил дистрибутиран оригинално в САЩ, откъдето в последствие е внесен в Европа.

До края на търга за колата остават около 10 дни, а цената в момента е малко под 10 000 евро. На този линк можете да участвате в търга, както и да разберете повече за историята на машината. Накратко - това е един от общо трите подобни автомобила в Нидерландия, като и трите са на един и същи собственик. Пълна сервизна история, добро състояние и много оригинални документи.

Лукс от Китай!