Вижте BMW Neue Klasse X преди да е редно да го видите

  • Концептуалното Neue Klasse X Концептуалното Neue Klasse X
  • На практика това е бъдещото iX3 На практика това е бъдещото iX3
  • Версията седан беше представена миналата година, серийният модел ще бъде електрическата Серия 3 Версията седан беше представена миналата година, серийният модел ще бъде електрическата Серия 3
  • Ще има и електрическо M3 Ще има и електрическо M3
  • Първа снимка на интериора на Neue Klasse X Първа снимка на интериора на Neue Klasse X
  • Тестов прототип на новото iX3 Тестов прототип на новото iX3

19 Mar 2024

BMW ще представи концептуалния Neue Klasse X след броени часове, но вече изтекоха първи снимки на колата. Футуристичният модел всъщност не показва новите X5 или X6, а как ще изглежда наследникът на iX3 – първото електрическо BMW от новото поколение.

Дизайнът е изцяло въпрос на вкус. Освен това със сигурност ще се промени много до премиерата на серийната кола. По-същественото е, че технически това ще е съвсем различно електрическо BMW от всички, които познаваме. Нека изчакаме официалната премиера за повече подробности, но отсега знаем, че бъдещото iX3 ще има до 30% повече пробег, 30% по-бързо зареждане и 25% по-добра ефективност от актуалните електромобили от Мюнхен. От изтекли досега данни се знае, че версията с най-голям пробег на новото iX3 ще минава около 600 км (WLTP), а най-мощният вариант (M60) ще разчита на малко над 600 коня.

BMW ще представи шест модела, стъпващи на платформата Neue Klasse, като първи ще бъдат електрическата Серия 3 и наследникът на iX3. Серийните версии и на двете коли ще се появят през 2025 г. 

Официалната премиера на Vision Neue Klasse X е насрочена за четвъртък, 21 март 2024.

Източник: CarDesignWorld

Лукс от Китай!