BMW и Tata сключиха договор за партньорство


04 Apr 2024

BMW и Tata Technologies, глобална компания за продуктов инженеринг и цифрови услуги, обявиха, че са подписали споразумение за създаване на съвместно предприятие с цел изграждане на център за разработка на софтуер и IT с местоположения в Пуна, Бангалор и Ченай, Индия. Основните дейности за разработки и операции се установяват в Бангалор и Пуна. В Ченай акцентът ще бъде върху бизнес IT решения. Изпълнението на споразумението за съвместно предприятие подлежи на преглед и одобрение от съответните органи.

Въплъщавайки мотото „Разработено в Индия за света“, съвместното предприятие ще използва дигиталния инженерен опит и базата от таланти на Tata Technologies в Индия, за да допринесе за стратегическото разширяване на възможностите за софтуерно кодиране на BMW Group в глобалните ИТ центрове и 24/7 операции. То ще се съсредоточи върху стратегическо разработване на софтуер, включително решения за софтуерно дефинирани превозни средства (SDV).

В автомобилния софтуер фокусът ще бъде върху автоматизираното шофиране, информационно-развлекателните услуги и цифровите услуги. В бизнес ИТ акцентът ще бъде върху дигитализацията и автоматизацията на разработването на продукти, производството и продажбите. При създаването на това съвместно предприятие 100 обучени и опитни професионалисти от TATA Technologies ще осигурят стабилен и незабавен принос към софтуерните проекти. Вероятно екипът ще нарасне бързо до четирицифрено число през следващите години.

Лукс от Китай!