Lamborghini Revuelto вече е в България, собственик е Ваньо Алексиев

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

23 May 2024

Lamborghini Revuelto, ако не личи от снимките и данните, е страхотен автомобил. От марката го определят, като първия в света HPEV (High Performance Electrified Vehicle) с V12, което се подкрепя и от техническите данни – 1015 к.с., 825 от тях идващи от познатия и харизматичен 6,5-литров мотор с дузина цилиндри, „подпомаган“ от електричество. 

И по-точно от три електромотора, два от които задвижват предните колела, всеки с по 350 Нм въртящ момент. И още един между V12-ката и скоростната кутия с два съединителя. Kритикуваният ISR механизъм на Aventador отиде в историята и бе наследен от супер бърза кутия с 8 предавки и двойно повече съединители. Но, ако сте фенове на Lambo, вероятно знаете важните неща за колата още от 29 март 2023, когато марката дръпна покривалото над Revuelto.

Любопитното сега е, че вече имаме Revuelto в България. Автомобилът е собственост на Ваньо Алексиев, който е доказал любовта си към Lambo с предишни притежания, сред които рядък Aventador и актуалния Urus Performante. Последният дели един гараж с ултра ексклузивното Bugatti Chiron Super Sport, което може би сте гледали в YouTube канала ни (кликнете тук, ако не сте).

Благодарни сме на Ваньо и половинката му Цвети Василева, за възможността да заснемем видео за SS, което бе продължение на темата „Chiron в България“, след като за пръв път ви представихме предходния хипер автомобил в гаража им – „нормалното“ Bugatti Chiron. Именно Цвети загатна за появата на най-новото Lambo у нас, след като качи видео в своя YouTube канал, от процеса на конфигурирането му (горе).

Дали пък скоро няма да видите този мега автомобил и в нашия канал? Хммм... :)

 

Източник снимки: Emotion on Wheels

Най-добрият в класа си?