Регистрационните табели на новите модели Alfa Romeo вече ще са в средата


28 May 2024

Предстоящите модели на Alfa Romeo, включително следващото поколение Giulia и Stelvio, ще сложат край на дългата традиция на марката да разполага регистрационните табели в едната страна отпред. Вместо това, италианците ще преминат към традиционната позиция в средата на предната броня, а причината за това се крие в обновени разпоредби за безопасност.

Голям брой от моделите на италианската фирма до момента имат изнесени регистрационни табели. Традицията започва с Giulietta Spider от 1955 г. и продължава и до днес с все още актуалните Giulia, Tonale и Stelvio. Изместеното разположение позволява триъгълната решетка „скудето“ на Alfa да се вижда незакрита.

Наскоро лансираният модел Junior разполага с централно монтиран номер и шефът на дизайна на фирмата Алехандро Месонеро-Романос потвърди, че положението ще бъде същото с електрическите заместители на Giulia и Stelvio, които ще бъдат показани през следващите години.

„Повече не можем да поставяме регистрационната номера отстрани поради хомологационните разпоредби за [безопасност] на пешеходците“, коментира в интервю за Autocar Месонеро-Романос. Промяната е свързана с промените, направени в новите Общи правила за безопасност на Европейския съюз за по-добра защита на пешеходците в случай, че бъдат блъснати от автомобил."

Най-достъпният пикап у нас?