Лимитирани бройки Alfa Romeo Giulia и Stelvio Super Sport и за България

  • 6 снимки 6 снимки

31 May 2024

Закупуването на Alfa Romeo Giulia QV не трябва задължително да става от САЩ, въпреки че това е един доста адекватен начин да се сдобиете със спортния седан. Винаги можете да се обърнете и към официалното дилърство на марката в България, а сега имате още една причина да го направите.

Giulia и Stelvio ще се предлагат в нашата страна и в специалната серия Super Sport, която е с ограничено производство за целия свят от общо само 450 автомобила. Засега не знаем точно колко бройки са отредени за България, но от фирмата-вносител казват, че производството на ограничената серия ще започне през есента, а първите доставени автомобили се очаква да се появят по пътищата до края на годината.

Тази ограничена серия се появява в чест на първата победа на Alfa Romeo в Mille Miglia. „Най-красивото състезание в света“ е една от перлите в спортната история на бранда и чрез Quadrifoglio Super Sport марката отдава почит на модела 6C 1500 Super Sport (Mille Miglia Speciale), спечелил първата от общо 11 победи.

Giulia и Stelvio Super Sport блестят с редица карбонови елементи, нов дизайн на полираните спортни джанти, черни спирачни апарати, червен карбон в интериора и черна емблема Quadrifoglio. В допълнение, всеки от тях получава уникален номер, бродиран в подглавниците на предните седалки. Сърцето на Super Sport е отлично балансирания 2.9-литров V6 двигател, който генерира 600 Нм въртящ момент и ускорение от 0-100 км/ч от 3,9 сек за Giulia и 3,8 сек за Stelvio.

Много по-добра от предишната?