Porsche отвори зарядна станция с мощност 400 кВ

  • 5 снимки 5 снимки

18 Jun 2024

Пред входа на Porsche център в Инголщад германският автомобилен производител откри нова зарядна станция. Само по себе си това надали е голяма новина, но разположената на кратко разстояние от магистрала A9 колонка има четири DC зарядни станции с мощност на зареждане до 400 кВ.

Достъпът до този важен център за зареждане е предназначен само за електрически и plug-in хибридни модели с марка Porsche. Всъщност, за да получите достъп до зоната, трябва да имате Porsche ID профил, свързан с вашия автомобил. В този случай, веднъж в близост до входа, бариерите ще бъдат вдигнати автоматични благодарение на системата за разпознаване на номерата. Като алтернатива можете да получите достъп чрез приложението MyPorsche или карта за зареждане на Porsche.

Тези, които ще се възползват най-много от скоростта на зареждане от 400 кВ, несъмнено са собствениците на най-новите модели на Taycan, които могат да приемат до 320 кВ. По този начин тези автомобили презареждат от 10 процента до 80 процента за около 21 минути. Докато чакате, има достъп до салон с тоалетни, закуски и безалкохолни напитки, както и високоскоростен wifi.

Много по-добра от предишната?