Нова 150-кВ зарядна станция в центъра на София

  • 5 снимки на новата зарядна станция 5 снимки на новата зарядна станция

03 Jul 2024

Kia Hypercharge инсталира поредната бързо зарядна станция в сърцето на София – Топлоцентрала. Всички собственици на елелктромобили ще имат свободен денонощен достъп до най-мощната зарядна станция в идеалния център на столицата ни.

Новата зарядна точка е с мощност от 150 кВ и 2 CCS конектора, което дава възможност за зареждане на 2 електромобила едновременно. Нещо повече, всички приятели на екологичната мобилност могат да се възползват от една от най-ниските ценаи за зареждане в страната -  0.47 лв за кВтч, като процесът се осъществява през мобилното приложение Kia Hypercharge.

Kia Hypercharge е иновативна платформа за зареждане на електрически превозни средства. Мрежата е част от международното обединение за електрическа мобилност Hubject с повече от 10 милиона потребители в Европа. В мрежата на Hubject са включени над 1 000 оператора, като техният брой се увеличава всяка година и към момента клиентите разполагат с достъп до над 400 000 зарядни станции на територията на Стария континент. Всички станции свързани към платформата предлагат интелигентни възможности за дистанционно управление, управление на мощността и автоматично таксуване.

Много по-добра от предишната?