Mercedes все още харчи много пари за разработка на ДВГ


28 Jun 2024

Наскоро Mercedes-Benz призна, че стратегията за електрификация на марката е била твърде оптимистична. Немците сега вярват, че двигателите с вътрешно горене ще останат популярни и през следващото десетилетие, а в резултат на това от компанията в момента изразходват повече средства за тяхната разработка, отколкото е било планирано доскоро.

Тази година Mercedes ще изхарчи 14 милиарда евро в подразделението си за леки автомобили. Средствата са запазени за „високотехнологична горивна технология“, но също и за електрификация и дигитализация. Въпреки че Ола Келениус, директор на Mercedes, не уточнява колко точно марката харчи за ДВГ в скорошно интервю, той признава, че става въпрос а „повече пари от предварително планираното“.

Келениус повдигна въпроса за S-Class и фейслифтът на модела, който се задава през следващата година. „Инвестирахме много повече в актуализацията на модела и на двигателите му с вътрешно горене, отколкото обикновено харчим за фейслифт.“ Целта на Mercedes ДВГ-тата на компанията да бъдат на „най-високото технологично равнище“.

Много по-добра от предишната?