Hennessey Venom F5 се разби по време на тестове с 400+ км/ч


09 Jul 2024

Тестови пилот на производителя на суперавтомобили Hennessey е катастрофирал със скорост от 250 мили в час, което е над 400 км/ч. Пилотът е изпитвал автомобил Venom F5 в космическия център Кенеди във Флорида по-рано този месец, а информацията за катастрофата беше разпространена лично от основателят на компанията в изявление, публикувано в Instagram.

Джон Хенеси обяви, че неговият екип тества нови аеродинамични подобрения за F5, суперавтомобил с 1817 конски сили, пуснат на пазара през 2020 г. Колата изведнъж губи притискаща сила при 400+ км/ч, което води до загуба на контрол от страна на пилота. За щастие, шофьорът се разминава без никакви наранявания.

 

 

Причината за инцидента все още не е установена. Hennessey казва, че екипът му работи да анализира данните, за да разбере основната причина за случилото се.

„Много съм благодарен на нашия екип от инженери и техници, които са проектирали и създали невероятно здраво превозно средство“, коментира Hennessey в изявление. „Също така сме много благодарни на първите отзовали се и персонала на KSC за бързата им реакция, за да гарантираме безопасността на всички.“

Най-достъпният пикап у нас?