ТРИМАТА ГОЛЕМИ: Видео с Кристиан фон Кьонигсег, Мате Римац и Джон Хенеси

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.
  • А тук ще излезе на печат, TG #389. А тук ще излезе на печат, TG #389.

08 Oct 2024

TopGear може и да изгуби голяма част от престижа си, когато Джеръми, Ричард и Джеймс се оттеглиха от шоуто, но медията и списанието, в частност, продължиха да бъдат институции. Оли Меридж, Оли Кю са хора с огромен опит и знания, и малка част от екипа журналисти обичащи работата си в TG.

И макар оригиналното британско предаване вече да не съществува, TG продължава да създава страхотни материали, както за YouTube, така и за класическата принт медия - списанието. Тази „среща на високо равнище“ е страхотен материал, среща на Кристиан фон Кьонигсег, Мате Римац и Джон Хенеси.

Джак Рикс събра тримата още преди година, заедно с не кой да е, а бащата на McLaren F1 Гордън Мъри. Тогава сбирката бе обявена от Джак, като TopGear Meeting of Great Minds, със заглавие The Ultimate Car Boss Chat. Сега двамата Оли от TG срещат отново Кристиан Мате и Джон, на пистата „Сонома“ в Калифорния. Мъри не присъства, като водещите уточняват в началото, че е също е бил поканен, заедно с „маестро“ Хорацио Пагани, които са били потвърдили, но за съжаление не са успели да присъстват.

Този път, освен чат, шефовете на Koenigsegg Automotive AB, Bugatti Rimac и Hennessey Performance Engineering, са докарали и свои творения - Koenigsegg Jesko Attack (какъвто чакаме да дойде в България), Rimac Nevera (+ „резервно“ Bugatti Chiron Pour Sport) и Hennessey Venom F5.

Тук ще намерите две видеа, едното е по-кратко, от срещата им на пистата, докато второто е супер интересна 54-минутна дискусия за техните автомобили, за електрическите хиперколи, за рестомодите, за моторните спортове, както и, разбира се, за рекордите.

Най-достъпният пикап у нас?