Audi затваря завод за електромобили заради слаби продажби?


10 Jul 2024

Интересът към електромобилите определено спада през последните месеци, което кара производителите постепенно да адаптират стратегиите си. VW Group може дори да затвори завода на Audi в Брюксел, където се произвежда Q8 e-tron.

Все още не е взето окончателно решение, но спадът в търсенето на електрички засега изглежда се превръща в тенденция. Все пак производителите все още са внимателни с изказванията.

VW Group отбелязва 8% спад в търсенето на електромобили в сравнение с преди година – това са данните за първите шест месеца.

 

Някои марки на гиганта са по-засегнати. Например Porsche Taycan отбелязва цели 51% спад в търсенето за второто тримесечие в сравнение със същия период на миналата година. При това в момент, в който компанията представи новото поколение Taycan и чисто новия изцяло електрически Macan.

В същото време конкуренцията на европейските модели от Китай става все по-агресивна. Гигантът BYD тази седмица обяви инвестиция в нов завод в Турция на стойност 1 млрд. евро. Той ще произвежда само електромобили и хибриди.

Източник: Electrek

 

Много по-добра от предишната?