Ford призна: EV стратегията ни е твърде оптимистична


22 Jul 2024

Преди няколко години Ford обяви, че ще се стреми в най-близко бъдеще да продава само електрически автомобили в Европа. Като част от тази стратегия от Синия овал спряха модели като Mondeo и Fiesta, а съвсем скоро същото ще се случи и с Focus. Изглежда обаче решението за пълна електрификация е било леко прибързано, а това признават и от самата компания.

В интервю за Autocar, главният оперативен директор на подразделението за електрически автомобили Model E на Ford, Марин Джаджа, коментира, че компанията е била прекалено амбициозна с плановете си за електрификация в Европа. „Мисля, че клиентите дадоха отговор и ни казаха, че това е твърде амбициозно. Не смятаме, че преминаването към пълно електричество до 2030 г. [в ​​Европа] е добър избор за нашия бизнес или още повече за нашите клиенти.“

Това е ранен сигнал, че Ford е съвсем възможно да даде втори прочит на стратегията си за електрификация. Ако това се случи, напълно възможно е да видим популярни модели от миналото да се завърнат и то с ДВГ, дори и след 2030 година.

Много по-добра от предишната?