Stellantis няма намерение да се отказва от Maserati


31 Jul 2024

Maserati е една от онези исторически марки, които определено не са в най-добрата си форма. По-скоро бихме казали, че италианците са в преходен период, в който обновяват моделната си гама. Това обаче не означава, че Stellantis, компанията, която е собственик на бранда заедно с 13 други марки, има намерението да се откаже от Maserati, въпреки че такива слухове имаше през последните седмици.

В официално съобщение до медиите Stellantis заявява следното:

"Stellantis отново заявява своя безусловен ангажимент към светлото бъдеще на Maserati като единствената луксозна марка от 14-те марки Stellantis. Maserati е във фаза на преход към електрификация с програмата Folgore BEV: днес марката предлага GranTurismo и GranCabrio във версии ДВГ и EV, Grecale във версии ДВГ, мек хибрид и EV, а потвърждаваме, че наследниците на Quattroporte и Levante също са в процес на подготовка.

Изявленията, направени в това отношение, не намират никакво съответствие в контекста на стратегията на Maserati в рамките на дългосрочния стратегически план на Stellantis „Dare Forward 2030“.

Мисията на Maserati е да напише бъдещето на мобилността чрез най-доброто представяне в луксозния сегмент, фокусирайки се върху желанията на своите клиенти. За да постигне целите си, марката се насочва към много специфична аудитория. Поради тази причина, Maserati прилага серия от инициативи за разширяване на присъствието си на световния пазар, укрепване на имиджа на марката и подчертаване на уникалността на своите продукти. Maserati е изправен пред голямо предизвикателство и трябва да остане фокусиран върху целите си през следващите месеци.

Stellantis потвърждава своя ангажимент към цялото си широко портфолио от 14 емблематични марки и напомня, че всяка има 10-годишен хоризонт за изграждане на печеливш и устойчив бизнес, като същевременно признава, че нестабилността на пазара и временните ситуации могат да причинят колебания."

Много по-добра от предишната?