Mercedes хвана над 1,6 млн. фалшиви части за една година


08 Aug 2024

Mercedes-Benz продължава да се опитва да спре производството и дистрибуцията на фалшиви авточасти като работи в тясно сътрудничество с търговските надзорни и правоприлагащите органи. Фокусът е върху фалшификатите, свързани с безопасността, които могат да представляват опасност за всички участници в движението, ако не притежават качеството на оригиналните части.

Например през май и юни 2023 г. са иззети хартиени въздушни филтри, които могат да причинят сериозни аварии след монтажа. Иззети са и фалшиви части за спирачки, колела, както и части за каросерия и кормилно управление. Фалшивите части се унищожават след изземване. Само през 2023 г. властите са заловили повече от 1,6 милиона фалшификата на Mercedes-Benz в над 740 акции по целия свят. Броят на нападенията се е увеличил значително с близо 20 процента спрямо предходната година.

„Фалшификаторската индустрия генерира огромни маржове и има структурите на организираната престъпност. Той застрашава пътната безопасност, не се съобразява с околната среда и не защитава нито справедливи заплати, нито безопасност на труда. Няма контрол на качеството. Като предприемаме действия срещу тези силно престъпни структури последователно и с всички законни средства, ние защитаваме не само репутацията на нашата марка, но също така нашите клиенти, други участници в движението и в крайна сметка всички жертви на индустрията за фалшификации. В тясно сътрудничество с властите успяхме директно да проследим много фабрики за фалшификати," коментира Рената Юнго Брюнгер, член на Управителния съвет на Mercedes-Benz Group AG за почтеност, управление и устойчивост

Много по-добра от предишната?