Opel вече е готов с новите изисквания за асистиращи системи в автомобилите


14 Aug 2024

Европейският съюз въведе като задължителни допълнителни системи за подпомагане на водача за нови регистрации на леки автомобили и лекотоварни автомобили. Целта е да се намалят катастрофите по пътищата и така да се спасят животи. Opel се похвали, че вече е добре подготвен.

За моделите леки автомобили от Corsa до Combo, Mokka и Astra до Grandland, както и за новото поколение лекотоварни автомобили (LCV) Opel Combo, Vivaro и Movano, производителят предлага множество усъвършенствани електронни асистенти, които подсигуряват и управляват пътуването по-безопасно за водачите и пътниците, както и за всички останали участници в движението.

Новите лекотоварни ванове на Opel в бъдеще ще бъдат оборудвани с до 21 асистиращи системи, което ги прави водещи в сегмента. Дори при бестселъра при малки автомобили - Corsa, много от асистиращите системи са включени като стандартно оборудване, предвиждайки новите законови изисквания.

Освен въведените по закон задължителни системи, новите автомобили, регистрирани след месец юли тази година, трябва да имат и допълнителни асистиращи системи за водача на превозното средство. Те включват асистент за аварийно спиране, за следене на скорост, система за предупреждение при напускане на пътната лента, асистент за движение на заден ход и разпознаване на сънливост. Светлината за аварийно спиране и регистраторът на данни „черна кутия“ също са сред задължителните характеристики.

Много по-добра от предишната?