Skoda извади Superb с повече мощност от Porsche 911 Carrera S

  • 42 снимки 42 снимки

21 Aug 2024

Четвъртото поколение на Skoda Superb е вече в продажба, но чехите решиха да направят един последен жест към предшественика му. Чрез своето подразделение във Великобритания фирмата показа версия на модела, която има повече мощност от актуалното Porsche 911 Carrera S. 

Това зелено комби е създадено с помощта на специалистите от RE Performance, които са монтирали нов турбокомпресор, подобрили са горивната система и са сложили по-голям междинен охладител на входящия към двигателя въздух. Резултатът е моност от 477 к.с. и 661 Нм въртящ момент.

Skoda-та е получила и ново по-ниско с 50 мм окачване, както и по-силни спирачки. Има и нова изпускателна система. В интериора можете да откриете най-доброто, на което Skoda беше способен през последните години - бяла кола, масаж на седалките, дигитално табло и много други екстри.

Харесва ли ви това, което виждате? За жалост, никой няма да има възможността да си купи този или подобен автомобил. Skoda UK планира да го съхрани в собствено владение и да го използва като офис автомобил, който също така ще може да се изпробва от журналисти на Острова.

Много по-добра от предишната?