Фейслифт за Skoda Superb - едно от любимите ни комбита със Scout, Sportline и хибридна версии


24 May 2019

Един от най-практичните, комфортни и добре изглеждащи автомобили на пазара днес – Skoda Superb, получи задълбочено обновление. Чешкият модел може да се похвали с изцяло LED фарове, леко освежена визия, нови версии и нова задвижваща система под предния капак.

Базови двигатели за гамата се явяват 1,5 TSI със 150 к.с. и 1,6 TDI с леко скромните 120 к.с. Над тях попадат 2,0 TSI със 190 или 272 к.с., като втората версия се предлага само с двойно предаване. При дизелите гамата включва още 2,0 TDI мотори със 150 или 190 к.с.

Голямата новост тук е въвеждането на плъг-ин хибридна версия, която идва директно от обновения Volkswagen Passat. Тя съчетава 1,4-литров турбо мотор със 156 к.с. и електромотор със 115 к.с. Комбинираната тяга е 218 к.с., а благодарение на 13-кВтч батерия автомобилът може да измине до 55 километра само на ток измерено по цикъла WLTP.

Новост при модела е и версията Scout. Досега тя беше достъпна за моделите Fabia и Octavia комби, както и за Karoq и Kodiaq. Производителят описва комбито като "мултифункционален лайфстайл автомобил с повишен пътен просвет и задвижване на всички колела." Окачването е повдигнато с 15 мм, а каросерията получава задължителния пластмасово-алуминиев предпазен обков. Красота.

На разположение за клиентите са също така нови тапицерии, цветове за екстериора и дизайни за джантите. Има и Sportline версия, която играе ролята на спорното предложение в гамата. В комбинация с 2,0-литровото TSI с 272 к.с., автоматична кутия и 4х4 предаване, машината се оформя като любимата ни версия.

Вижте и братът от друга майка Volkswagen Passat:

Първородната Godzilla!