5-годишно дете кара Revuelto с 312 км/ч

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

22 Aug 2024

Пред вас е 5-годишният Зейн Софуоглу, синът на Кенан Софуоглу, 5-кратния световен шампион на две колела в Supersport World Championship. Повечето връстници на Зейн все още си играят с колички с педали на площадките или в най-добрия случай са свалили помощните колела от велосипедите си, но не и той. Хлапето се прочу преди две години, когато на 3-годишна възраст завъртя обиколка с Ferrari SF90 на писта.

Така че някак не е толкова учудващо, че сега, на 5 години и 128 дни, става най-младият пилот, достигнал 300 км/ч в серийна кола. Всъщност е достигнал 312 км/ч в Lamborghini-то на баща си. 

 

 

 

Преди да побързате да заклеймите Зейн и главно родителите му, нека уточним, че не става въпрос за (изцяло) безразсъдна постъпка. Revuelto-то е снабдена със специална седалка и удължители на педалите, в нея присъства професионален пилот (в случая и баща на мъника), а опитът се извършва на писта.

И това съвсем не е спорадична среща на Зейн с високите скорости. Ако разгледате клиповете в профила му в Instagram, бързо ще разберете, че карането с 300 км/ч в Lambo съвсем не е най-опасното му занимание.

 

 

 

Много по-добра от предишната?