BMW 858 CSL е прекрасен рестомод с V10 двигател

  • 6 снимки 6 снимки

26 Aug 2024

Е31 е първото поколение на BMW Серия 8, което се появи през 1990 година. Машината е един от най-прекрасните гранд туръри, които индустрията е раждала, а сега класическият модел се радва на нов интерес. Причината е този по нашите стандарти съвършен рестомод.

Галерията по-горе показва автомобил, който е известен като BMW 858 CSL. Може би най-голямата новина тук е, че заводският двигател е бил заменен с 5-литров V10 от BMW M5 поколение Е60. Работният обем е бил увеличен до 5,8 литра, което обяснява названието на машината. Редица подобрения по агрегата спомагат за мощност от около 620 к.с.

Любопитен факт е, че всички модули по мотора, трансмисията и интериора на автомобила са взети директно от М5 (Е6). Теоретично, това означава, че можете да закарате 858 CSL в сервиз на BMW и да бъдете обслужени със заводска диагностика.

Засиленият двигател не е единственото подобрение. Колата стъпва на окачване Moton, а джантите REYN Speed ​​Shop ALP-001 крият апарати Brembo GTS с карбон-керамични дискове. Джантите са вдъхновени от E46 M3 CSL, 850CSi и от емблематичните джанти на Alpina.

Много по-добра от предишната?