Този рестомод има електрическо задвижване и ръчна трансмисия

  • 9 снимки 9 снимки

08 Oct 2024

Да, отново използваме тази дума, но сме сигурни, че вече сте свикнали с нея. Рестомод е онзи тип възстановяване на стар автомобил, което включва и модификация на оригиналното задвижване и други компоненти. В случая на този проект от Великобритания, оригиналният двигател с вътрешно горене (1,3-литров) е заменен от електрически мотор.

Това само по себе си не е нещо невиждано. Мощността се увеличава от 60 к.с. до 107 к.с., а въртящият момент е двойно по-голям. Това е супер, а особено интересен е фактът, че електрическият мотор е вързан с 5-степенна ръчна трансмисия. И това вече не е рядка идея, но е похвално да я видим и в по-обикновен рестомод, базиран на хечбек от 90-те. 

Оригинално боядисан в цвят Kingfisher Blue, възстановеният Pride преминава и външно преобразяване. В момента екстериорът е с перлено бял цвят, който идва директно от актуалната гама на Kia. Ретро 12-цоловите джанти остават, но светлините са сменени със съвременни диодни крушки. 

За жалост, но очаквано, проектът ще остане в една единствена бройка, макар че Kia съобщава, че автомобилът е годен за движение по обществени пътища във Великобритания.

Най-достъпният пикап у нас?