Mercedes тества нов мега роудстър

  • 7 снимки 7 снимки

29 Aug 2024

Mercedes-AMG започна последната фаза от разработването на нов и доста ексклузивен спортен автомобил PureSpeed, който отпразнува световната си премиера като концепт в Монако през май 2024 г. Прототипи на модела преминават финални тестове на пътя в момента, които включват изпитания по различни пътища в Северна Италия, преди керванът да се отправи на юг към пистата в Нардо.

По време на тези карания развойният отдел заедно с тестовите шофьори се фокусират върху широк спектър от задачи. Проверява се функционалността и взаимодействието на всички системи и компоненти. По същия начин, цялостната концепция на откритата каросерия се оценява в различни ситуации. Експертите извършват фина настройка при изключително динамично управление и високи скорости на тестовата писта.

Малкият производствен тираж на модела е предвиден да бъде ограничен до 250 бройки. Вдъхновена от легендарните състезателни автомобили в миналото, комбинацията от неподражаема състезателна естетика и изключително динамично представяне прави Mercedes‑AMG PureSpeed ​​уникална машина за шофиране за ценители. Това е първият модел от новата ултра-лимитирана серия Mercedes‑Benz Mythos.

Много по-добра от предишната?