Започна подготовка за укрепване на моста на бул. „България“

  • 3 снимки 3 снимки

02 Sep 2024

Само преди няколко дни ви съобщихме за протест, насрочен за днес, 2 септември, който трябва да привлече вниманието на обществеността към затворената детелина на бул. "България" в София. Дали по съвпадение или в отговор на този планиран протест, Столична община започна подготовката на спешни укрепителни дейности на моста именно днес. На 2 септември започна изграждането на укрепващото скеле, а целта е възстановяване на движението в участъка възможно най-скоро, като безопасността на гражданите остава основен приоритет, съобщават от общината.

След като бяха установени проблеми със структурата на моста, общината предприе действия и възложи изготвяне на анализ и оценка на състоянието от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и своевременно е уведоми АПИ в търсене на съдействие. Междувременно, мостът беше затворен за движение, а Столична община и АПИ си прехвърляха "горещия картоф".

Така изглеждат нещата на 2.09 в 9:00 ч.

"Надяваме се, ако всичко върви по план, до средата на септември мостът да бъде готов да поеме натоварения трафик," заяви Богдана Панайотова, временно изпълняващ длъжността главен архитект на София, в студиото на „Денят започва” по БНТ.

Временното укрепване чрез изграждането на скеле ще осигури стабилността на моста и ще позволи безопасно преминаване на автомобили до вземане на решение за основен ремонт.

Много по-добра от предишната?