Новият Renault Scenic вече в продажба в България


11 Sep 2024

Renault Scenic E-Tech electric вече е наличен за поръчки в България. Моделът спечели наградата Автомобил на Годината в Европа за 2024 година. Засега не знаем дали Renault ще връща парите на собственици, които са закупили машината, а в последствие са се развели - подобна инициатива французите стартираха във Великобритания.

С мощност до 220 к.с., компактни размери, изграден върху платформата платформа AmpR Medium, Scenic E-Tech electric осигурява динамично и пъргаво шофиране, което е идеално за всяко пътуване. Той е по-лек (ниво techno с батерия 87 кВтч - 1850 кг) и по-компактен от средния автомобил от C-сегмента (4,47 м дълъг, 1,86 м широк и 1,57 м висок).

Дългото междуосие (2,78 метра) осигурява комфорт на пътниците на задните седалки с голям радиус за коленете от 278 мм и щедро пространство за главата от 884 мм при версиите, които се предлагат с интерактивен панорамен покрив Solarbay. Scenic E-Tech electric има и просторен 545-литров багажник, за да побере всичко, от което се нуждаете за забавна семейна ваканция.

Scenic E-Tech идва с избор от три нива на оборудване: evolution, techno, и, за първи път в гамата електрически превозни средства, версия esprit Alpine. Нива techno и esprit Alpine са налични с батерия (87 кВтч) с пробег до 625 км (според WLTP), а версия evolution се предлага с батерия (60 кВтч), която предлага автономия до 430 км по WLTP.

Renault Scenic E-Tech може да бъде зареден в DC-мрежата с до 7 кВт на бърза зарядна станция или с до 3,7 кВт от домашен контакт и с до 150 кВт на трифазен ток (АС-мрежа). Като опция се предлага възможност за зареждане в DC-мрежи и усилени домашни или публични зарядни станции с до 22 кВтч.

Моделът е наличен за поръчки в дилърската мрежа на марката в страната, като цените започват от 82 990 лв. за ниво на оборудване evolution с батерия 60 кВтч. Ниво techno с батерия 87 кВтч се предлага за 94 990 лева. Първите доставки на клиенти ще започнат до края на 2024 г.

Най-достъпният пикап у нас?